Víza do Číny 

Doklady potrebné na udelenie turistického a obchodného víza pre pobyt v Číne do 30 dní:

!!! Nový systém podávania žiadostí od 11.4.2019.  Pre nejasnosti v nových podmienkach dočasne pozastavujeme sprostredkovanie víz do Číny.

  • Vyplnený formulár (obojstranne vytlačený). Jednostranne vytlačené formuláre ambasáda nepreberá.
  • 1 x foto formátu 3,5 x 4,5 cm. Fotografia musí byť farebná a na bielom pozadí. Fotografiou sa rozumie vytlačené na fotografickom papieri.
  • Pas platný min. 6 mesiacov po návrate z krajiny a obsahujúci min. 2 voľné strany.
  • Letenku, alebo rezerváciu letenky, alebo potvrdenie o zakúpení zájazdu z cestovnej kancelárie.
  • Itinerár vo forme: termín - mesto - názov hotela. Netreba pre biznis vízum.
  • Rezervácia hotela alebo voucher.
  • Pozývací list z Číny s pečiatkou a podpisom (podpis v čínskych znakoch) pre obchodné vízum. Ak platí pozývajúca strana pobyt/ ubytovanie v Číne, musí to byť na pozvaní uvedené. Na viac vstupové vízum je potrebné mať na pozvaní uvedený termín prvého vstupu (neudeľuje sa pri prvej žiadosti o vízum).
  • Splnomocnenie (nemusí byť notársky overené).
  • od 19.01.2017 si čínsky konzul vyhradzuje právo pozvať vybrané osoby na osobný pohovor a odobratie odtlačkov prstov. Platí hlavne pre viac vstupové obchodné vízum.
  • Pri výbere vo formulári "biznis person" treba doložiť výpis z obchodného alebo živnostenského registru z webu.
  • Osoby nad 60 rokov musia doložiť cestovné poistenie. 
  • Návštevníci výstav žiadajú o turistické vízum, ale potrebujú doplniť registráciu od výstaviska.

Opakované žiadosti o turistické vízum môžu byť zamietnuté. Dve žiadosti sú možné v jednom kalendárnom roku na turistické vízum, ďalšie vízum musí byť iné ako turistické. 

Od 1.1.2013 nie je potrebné vízum na tranzit do 72 hodín v mestách Peking, Šanghaj a Kantón. Po zakúpení letenky je potrebné o tomto informovať leteckú spoločnosť.

Slovenskí občania nepotrebujú na dobu 90 dní víza do oblastí Hong Kong a Macao.

Slovenskí občania potrebujú pre cesty do oblasti Tibet „Povolenie pre cudzincov“ od Tibetského turistického úradu. Viac informácií je k dispozícii na www.tibettour.org.

Na sprostredkovanie víz je nutné splnomocnenie. Notárske overenie sa nevyžaduje.

Komunikačným jazykom Konzulárneho odd. Veľvyslanectva ČĽR v SR je angličtina a preto je potrebné formulár vyplniť v angličtine.

O vízum treba požiadať v stránkových hodinách.

príjem žiadostí výdaj víz 
utorok 9:00 - 11:00 15:00 - 16:00
štvrtok 9:00 - 11:00 15:00 - 16:00
piatok 9:00 - 11:00 zatvorené


Vybavenie trvá jeden týždeň! Za udelenie víz, ako aj dĺžku vybavenia zodpovedá ambasáda.
Konzulárne dni sú iba utorok a štvrtok a po novom aj piatok.

Voľné dni v roku 2019 sú 5.2., 13.9., 1.10.

Poplatky za víza

  • jednovstupové: 63 EUR
  • dvojvstupové:   63 EUR (dvojvstupové víza sú udelované len osobám, ktoré už boli v Číne na jednovstupové víza). Na druhú cestu treba tiež doložiť rezerváciu letenky. Na viacvstupové víza sa vyžaduje osobné podanie alebo vyzdvihnutie žiadosti žiadateľom. Jedno podanie alebo vyzdvihnutie môžeme sprostredkovať.
  • viacvstupové /polročné,ročné:  63 EUR (viacstupové víza sú udelované len osobám, ktoré už boli v Číne na dvojvstupové víza). Na viacvstupové víza sa vyžaduje osobné podanie alebo vyzdvihnutie žiadosti žiadatľom. Jedno podanie alebo vyzdvihnutie môžeme sprostredkovať.


Poplatok za víza je nerefundovatelný.
Rýchlostný príplatok (vydanie víz nasledujúci konzulárny deň) + 25 EUR.

Sprostredkovanie

Ak si želáte, aby sme Vám sprostredkovali vízum, kontaktujte nás a my Vám zašleme faktúru na úhradu. Až po pripísaní čiastky na účet a dodaní všetkých dokumentov začneme žiadosť vybavovať. Manipulačný poplatok na osobu 40 EUR. Zľava pre klientov so zakúpenou letenkou u nás 20 EUR. Poplatok pri neudelení víza je nerefundovateľný.  Na viacvstupové víza sa vyžaduje osobné podanie žiadosti žiadateľom, preto takúto žiadosť nemôžeme prevzať.

Dokumenty na stiahnutie

  • Žiadosť o vízum Čína.pdf (Formulár je potrebné otvoriť pomocou Adobe Readeru, vyplniť veľkými písmenami bez diakritiky a vytlačiť obojstranne! Formuláre vytlačené na štyroch stranách ambasáda nepreberá a je potrebné to znovu vyplniť.)
  • Splnomocnenie Čína.doc (Osobu na splnomocnenie doplníme u nás v kancelárii. Nie je potrebné notárske overenie.)

Zoznam krajín, do ktorých zabezpečujeme víza:

Čína Srí Lanka
India Spojené štáty americké
Kuba Thajsko
Ruská federácia Vietnam
Kanada  

Manipulačné poplatky za zabezpečenie víz:

  • v prípade, že sa príslušné veľvyslanectvo nachádza v Bratislave 40 EUR/ osoba, zľava pre klientov so zakúpenou letenkou u nás 20 EUR
  • v prípade, že sa príslušné veľvyslanectvo nachádza vo Viedni: 150 EUR/ osoba
  • elektronická žiadosť 12 EUR/ osoba Spojené štáty americké, Srí Lanka
Pri skupine 3 a viac osôb poskytujeme skupinovú zľavu na víza vybavované na ambasádach.

Poplatky za víza, ako aj náklady na zaslanie dokladov kuriérskou službou znáša klient. Za dĺžku vybavenia víza zodpovedá ambasáda.
 
 

NAJNIŽŠIA CENA

25 ROKOV NA TRHU

ÚŽASNÁ PODPORA

BEZPEČNÝ NÁKUP

gotravel-logo